Virus 2019 – en helg om kristen tro och anarkism

Virus* är en gemenskaps- och nätverkshelg för alla som är intresserade av relationen mellan kristendom och anarkism. I år träffas vi i Stockholm fredag eftermiddag till söndag förmiddag, den 31 maj till andra juni, för att tillsammans utforska möjligheter till kristet och anarkistiskt liv i den tid och värld vi lever i idag.

På fredagen deltar vi i klimatstrejken på Mynttorget från klockan 14:00, för att sedan gemensamt bege oss till Sara och Klas där vi har vår utgångspunkt resten av helgen. Den som inte kan eller vill delta i strejken kan komma direkt dit. Denna virushelg kommer vi inte att ha lika mycket ”eget” schema som vi brukar, utan istället ägna en stor del av lördagen åt att gemensamt delta i de aktiviteter som erbjuds på Stockholms anarkistiska bokmässa. Läs mer om den här. På söndagen kommer vi att avsluta helgen tillsammans genom att delta i förmiddagsandakt hos Vännernas samfund (Kväkarna). Läs mer om den här.

Vi som utgör arrangörsgruppen för denna helg vill hälsa att alla som deltar kommer att bli ombedda att hjälpa till med matlagning, disk och annat under helgen och att vi önskar att alla tar med sig något veganskt fika som vi kan dela med varandra mellan måltiderna. Har du behov av barnpassning eller lust att passa barn kan du ange det när du anmäler dig.

* Namnet ”virus” syftar på bilden av att den kristna tron spred sig som ett virus i det romerska riket efter Jesus uppståndelse. Vi hoppas att det vi gör under dessa helger ska sprida sig i den världsvida kyrkan på ett liknande sätt.